Artists

Bjørn Sigurd Glorvigen

Bjørn Sigurd Glorvigen

Bjørn Sigurd Glorvigen er folkesanger (kvedar) fra Dovre i Gudbrandsdalen, bosatt i Oslo. Han har utdannelsen sin fra UIO og Norges Musikkhøgskole der han har studert med bl.a Unni Løvlid og Berit Opheim. Han jobber som pedagog og frilans utøver. Fra 2013 er han kvalifisert i kveding kl. A innenfor det norske kappleiksystemet. I de senere år har Glorvigen jobbet mye med gruppa ”Tri” med Vegar Vårdal og Even Lusæter og med sin egen trio. I 2015 kom CD-en «Dovresange» på Etnisk musikklubb med musikk ifra hjembygda. Glorvigen fokuserer på sangtradisjonen fra Gudbrandsdalen og Dovre spesielt.

Det var mye gjennom Oslo kammerkor at Bjørn Sigurd Glorvigen fikk interesse for og lærte seg kveding. Fra 1998 til 2008 var Glorvigen fast medlem og ble mye brukt som solist. Etter dette har han vært med på enkeltprosjekter, senest i 2014 som solist på tre av Grieg’s «4 salmer» da koret deltok på Verdens korsymposium i Seoul, Sør-Korea.

Bjørn Sigurd Glorvigen er også visesanger. Han var tidligere vokalist i visejazz-gruppa Østenfor Sol som gav ut to plater. Repertoaret fra gruppa bruker han gjerne når han og gitaren opptrer solo med viser på dovredialekt.

Foto Knut Utler